Göran Hägglunds kommentar ang. att vårdnadsbidraget går ut på remiss

Nedan kan du läsa vad Göran Hägglund skrev i sitt nyhetsbrev (här kan du läsa hela hans nyhetsbrev)

"Vissa dagar är det extra roligt att vara kristdemokratisk socialminister. Som idag då förslagen om vårdnadsbidrag och jämställdhetsbonus skickas ut på remiss! Vi tar nu ett jättesteg mot en modern familjepolitik som utgår från att familjer är olika, har olika önskemål och behov!

Vissa barn är tidiga i sin utveckling, andra mognar sent. En del trivs med att ha många barn omkring sig, andra mår bäst under lugnare former. Genom ett vårdnadsbidrag ger vi nu småbarnsföräldrar ökade möjligheter att välja den typ av barnomsorg som passar just deras barn eller kanske att stanna hemma lite längre än vad föräldraförsäkringen medger.

Till sommaren införs också en jämställdhetsbonus på maximalt cirka 3 000 kronor per månad. Högsta möjliga bonus får de föräldrar som delar helt lika på föräldraförsäkringen. Reformen kommer att förbättra förutsättningarna för både män och kvinnor att ta ett aktivt och jämlikt ansvar för barnen, också i familjer som tycker att ekonomin är ett hinder. Därmed ökar möjligheterna för barnen att få mera tid tillsammans med både mamma och pappa samtidigt som föräldrarnas anknytning till arbetslivet stärks."

Läs mer här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0