En schystare barnomsorg-jatack!

Har dina barn tid att bara vara barn?

Ingen vet bättre än du vad dina barn behöver för att kunna sig trygga. I sommar inför vi därför vårdnadsbidraget. Med vårdnadsbidraget kan du tillbringa mer tid med dina barn. Det blir ett fantastiskt komplement till en väl fungerande förskola och vi får en barnomsorg som utgår från alla barns och föräldrars olika behov.

Idag anser många barn och föräldrar att de inte har tillräckligt med tid för varandra. Om barnen får mer av föräldrarnas tid, vet och förstår de att de är viktiga. Med hjälp av vårdnadsbidraget kan föräldrar välja om de till exempel vill förlänga föräldraledigheten, eller gå ner i arbetstid. Vårdnadsbidraget kan för många vara den pusselbit som behövs för att ge lite mer utrymme under en pressad, men betydelsefull och rolig tid i livet.

Ökad valfrihet ger ökad handlingsfrihet, ökad handlingsfrihet innebär ökade förutsättningar att skräddarsy barnomsorgen för vart enskilt barn. En barnomsorg som är anpassad efter barnets behov, snarare än anpassad efter en politisk filosofi.

Valfrihet handlar om frihet, frihet att leva ett liv där individen råder över sin egen tillvaro. Familjereformen utgår från att skapa maximal flexibilitet. Vårdnadsbidraget är en sann rättvise- och valfrihetsreform, som ger ett litet, men viktigt stöd till de familjer som väljer att själva ta hand om sina barn. De stora vinnarna är landets barn och föräldrar som nu får ökad handlingsfrihet. Det innebär att vi kan glömma antingen eller, vi kommer att kunna erbjudas både och.

Fakta om vårdnadsbidraget:

Vårdnadsbidraget innebär att kommuner får rätt att införa ett skattefritt bidrag - vårdnadsbidrag - på 3000 kronor per månad till föräldrar med barn från 1 till 3 år. Det blir även möjligt att få del av vårdnadsbidrag och låta barnen gå deltid på förskola. Samtidigt med vårdnadsbidraget införs en jämställdhetsbonus som kan utgå med 3000 kronor för att öka din familjs ekonomiska möjligheter att fördela föräldraledigheten jämlikt. Reformerna genomförs för att ge dig större valfrihet - möjligheten att välja vad som passar dig, din familj och dina barn bäst.

Vårdnadsbidraget och jämställdhetsbonus träder i kraft den 1 juli 2008.

Roger Kardemark(Kd)
Gruppledare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0