Pressmeddelande från Lars Gustafsson, Halländsk riksdagsledamot för Kristdemokraterna

Reparera efter förra regeringen!
- Den förra regeringens krav att varje bensinstation måste ha ett förnyelsebart bränsle i sina pumpar tvingar de små bensinstationerna på landsbygden att slå igen. Därför är det betryggande och glädjande att näringsministern tagit intryck av de påstötningar jag och många andra har gjort i frågan.

Det säger riksdagsledamoten Lars Gustafsson (kd). Näringsminister Maud Olofsson har i sitt svar på Lars Gustafssons fråga om glesbygdens bensinstationer klargjort att hon ämnar samla berörda aktörer och intressenter till dialog om tillänglighetsproblematiken för fossila och alternativa drivmedel i alla delar av landet.

- De krävda investeringarna är för tunga. Vi riskerar få en situation där det uppstår nya stora revor i glesbygdens serviceutbud. Bensinstationer fyller en viktig funktion som ombud för till exempel Posten, Apoteket och Systembolaget. Var ligger miljönyttan när man tvingas köra de extra milen, eftersom den närmsta bensinstationen lagt ner? undrar Lars Gustafsson.

- Nu gäller det att hitta konstruktiva lösningar som är hållbara både miljömässigt och näringsmässigt i de samtal med aktörer och intressenter som Maud Olofsson avser att föra, avslutar Lars Gustafsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0