Bli medlem hos Kristdemokraterna under 2009

Göran Hägglund - Till Göran Hägglunds personsida

Kristdemokraterna är fokuserade på etikens/moralens betydelse för ett gott samhälle, på familjens och skolans grundläggande betydelse, vård- och omsorgsfrågor och internationell solidaritet. Kort och gott ett värdeorienterat idéparti

Den värdeorienterade samhällsvisionen kan beskrivas som en verklighetstrogen och hållbar människosyn som omfattas av att medborgarna skapar de bästa förutsättningarna för ett gott samhälle. Det kristdemokratiska samhällsarbetet bygger på en människosyn vars ingredienser är insikten om ett specifikt människovärde, insikt om människans ofullkomlighet, människans grundläggande behov av små nära gemenskaper, framförallt familjen ochförvaltarskapstanken.

Kristdemokraterna företräder en personalistisk människosyn. Den är vårt alternativ till individualism och kollektivism, och en människosyn som stämmer överens med verkligheten. För oss är inte den enskilde sig själv nog och oberoende av andra, men inte heller bara en anonym kugge i det stora samhällsmaskineriet. Varje människa är unik, men behöver gemenskap med andra för att utvecklas. Varje person är född in i ett sammanhang av andra personer med ett ömsesidigt beroende. Människan har såväl kroppsliga och själsliga som andliga behov. Det kristdemokratiska samhällsarbetet tar därför sin utgångspunkt i människans helhet och betonar människans behov av gemenskap.


 

Kortet på Göran Hägglund kommer ifrån Kristdemokraternas hemsida

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0