Topp kandidat i Radio Halland!

Sofia Modigh en av Kristdemokraternas toppkandidater till Europaparlamentet blir intervjuad i Radio Halland angående hur partiet vill jobba med att förebygga alkoholskadorna i Europa.

Valrörelsen fortsätter i Halland.....!

KD: svensk promillegräns i hela EU!


Två av Hallands Eu kandidater Lars Gustafsson och Magnus Hedman var tillsammans med Sofia Modigh en av KD:s toppkandidater på valkampanj i Varberg i onsdags. Där lade Sofia Modigh ,som har ett förflutet inom nykterhetsrörelsen i Sverige ,fram delar i Kristdemokraternas rapport: "Nyktert möte".

När det gäller säkerheten inom trafiken så arbetar vi ju för säkrare bilar, säkrare vägar och vi måste även arbeta för att det blir säkrare möten i trafiken dvs nyktra möten !

Rapporten framhåller bl a :

Trafiken måste bli alkoholfri i Europa. Sänk promillegränsen till svensk nivå ,0,2 promille , i unionen och placera EU:s nya trafiksäkerhetsmyndighet i Göteborgsregionen.

Sverige ligger även i framkant vad gäller att pröva alkolås och offentlig upphandling kräver ofta alkolås i fordon vid upphandling. I Kristdemokraternas rapport förslås att Sverige blir försöksland i EU för obligatoriska alkolås i nya personbilar från 2012 med mål att införa det i hela unionen två år senare. I lastbilar och bussar i kommersiell trafik redan från nästa år.

Sofia blev intervjuad i Radio Halland. Så håll öronen öppna!

Text o bild: Kerstin Hurtig


Kandidater till Europa parlamentet !

Christina Doctare och Lilith Svensson på EU-möte i Varberg

Två av kristdemokraternas EU kandidater presenterade sig och kristdemokraternas europapolitik på ett möte på Campus i Varberg måndagen d. 18 maj.

Mötet inleddes med välljudande musik av två av stadens utmärkta musiker nämligen Lalle Björk och Elisabet Willix.

Sedan tog de två kandidaterna över . Varbergs lokalavdelnings egna politiker Lilith Svensson som även står på vallistan till EU öppnade mötet med att hälsa välkommen och även ge en kort presentation av den politik som hon är beredd att driva i europaparlamentet. Hon framhöll att det är viktigt att politiska beslut fattas på rätt nivå.

Jordens resurser ska förvaltas inte förbrukas därför är de globala klimatförändringarna en av vår tids stora utmaningar. Ett sätt att minska kolidioxidutsläppen är att upprätta korridorer för godstransporter med tåg ,som går igenom hela EU.

Christina Doctare som själv har erfarenhet av kriget på Balkan menar att skyddet av mänskliga rättigheter och att förhindra konflikter är EU:s viktigaste uppgift. Antidiskrimineringsdirektiven som finns inom EU är oerhört viktiga inte minst för de 50 miljoner människor inom EU med olika funktionshinder. Alla ska få vara med och ingen ska exkluderas.

En medmänskligare migrationspolitik är också en viktig fråga inom EU. Den bör präglas av öppenhet och medmänsklighet . Och arbetskraftsinvandring bör underlättas.

Hälsofrågorna är väsentliga i Europa inte minst med tanke på en alltmer åldrad befolkning. Det bör finnas fritt europeiskt vårdval.

En radikal tanke som Christina Doctare har är att det borde införas ett botavdrag i Sverige enligt samma princip som rotavdrag men för "kropp och knopp".

Kvällen avslutades med att publiken fick ställa frågor till de båda kandidaterna.


Kerstin Hurtig


Christina Doctare kommer till Varberg

Den 18 maj klockan 18:30 kommer Christina Doctare och pratar på Campus i Varberg. Välkomna att komma och lyssna.

Christina Doctare kandiderar på Kristdemokraternas lista och står på fjärde plats inför valet till Europaparlamentet den 7 juni 2009. EU-val 09Hon har lång erfarenhet av att arbeta internationellt. I slutet av 1990-talet jobbade hon som läkare i kriget på Balkan, där upptäckte hon de systematiska våldtäkterna, som hon till hela världens förfäran rapporterade om. På hennes hemsida www.doctare.se finns det möjlighet att läsa mer. Hon skriver bland annat:

"Människovärdet måste värnas och hela tiden försvaras. Vi är alla olika men lika mycket värda. Det är en av de frågor som jag vill driva om jag får möjlighet att bli europaparlamentariker. Jag vill förhindra att sådana kränkningar och utnyttjande av människor som skedde på Balkan sker igen."

På Campus kommer du även att få träffa Kristdemokraterna i Varbergs kandidat Lilith Svensson. Både Lilith Svensson och Christina Doctare kommer att presentera sig själva och varför de valt att kandidera till EU för Kristdemokraterna.

Som sagt, varmt välkomna till Campus på måndag klockan 18:30 (givetvis kostar det ingenting)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , , ,

Vet du hur du ska göra för att rösta?

I lördags när vi stod på torget och delade ut material fick jag frågan om hur man röstar till Europaparlamentet.

Den 7 juni är det är det alltså dags att rösta till Europaparlamentet. I mitten av maj kommer du att få hem ditt röstkort där det framgår vilken din vallokal är. Vallokalerna är öppna kl. 8-21 under valdagen. I vallokalen finns valkuvert och valsedlar. Det finns en vallokal per valdistrikt och det är bara de som är folkbokförda i valdistriktet som får rösta i vallokalen.

Valet går till som det brukar, dvs. man gör i ordning sin röst bakom en valskärm (lägger 1 valsedel i kuvertet). Vill man personrösta sätter man ett kryss vid den personen som man vill rösta på (mig hittar du ganska högt upp, men på baksidan, av kristdemokraternas valsedel). För att rösta behöver du kunna legitimera dig (saknar du legitimation kan någon annan legitimera dig).

Om du vill kan du även poströsta eller förtidsrösta. För mer information, se http://www.val.se

Förtidsröstningen pågår den 20 maj - 7 juni. Den som inte kan rösta i sin vallokal på valdagen kan rösta i förtid i en röstningslokal. Det går att förtidsrösta i vilken röstningslokal som helst i hela landet. Det är kommunen som bestämmer vilka lokaler som ska ha förtidsröstning. För att förtidsrösta måste man ha med sig både id-handling och röstkort. Inför ett val publicerar Valmyndigheten alla röstningslokalers namn, adress och öppettider på www.val.se

Röstning i utlandet är förtidsröstning. Röstmottagningen får börja tidigast 24 dagar före valdagen. Röstmottagningen avslutas på olika tidpunkter i olika länder beroende på att rösterna måste hinna transporteras hem till Sverige innan valdagen. Man kan alltså inte rösta på valdagen i utlandet. Valsedlar finns på ambassaderna och konsulaten

Lilith Svensson
Kandidat till Europaparlamentet

Valrörelsen i full gång i Halland!

  Med Europaflaggan hissad på torget i Varberg och strålande sol startade valrörelsen på självaste Europadagen den 9 maj för kristdemokraterna i staden. En handfull aktiva medlemmar mötte upp för att dela ut material till flanerande varbergsbor och turister . Man märker att det  finns  ett intresse att vara med att påverka politiken i Europa även om en del är lite frågande eftersom valrörelsen inte är lika intensiv som vid val inom landets gränser . Men nu är valrörelsen i fullgång ........! På bilden ses Lilith Svensson en varbergsbo som står med på vårt partis europalista i full färd med att dela ut valmaterial!   

      text o foto: Kerstin Hurtig

RSS 2.0