Äntligen vårdnadsbidrag!

Lilith Svensson och Roger Kardemark

Vårdnadsbidraget är ett önskemål från många föräldrar under de tidiga barnaåren. En fullt utbyggd barnomsorg måste därför inkludera möjligheten till vårdnadsbidrag jämsides med en förskola av bästa kvalitet. Därför är regeringens besked idag om att ett vårdnadsbidrag kommer att införas från och med den 1 juli 2008 mycket glädjande. Det ger en förstärkning av valfriheten inom den svenska välfärden. En vinst för landets barn och föräldrar som nu får ökad handlingsfrihet.

Det säger Roger Kardemark, kristdemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige samt ledamot i kommunstyrelsen i Varberg med anledning av socialminister Göran Hägglunds och regeringens besked idag att ge möjlighet till införande av kommunalt vårdnadsbidrag.

Idag anser många barn och föräldrar att de inte har tillräckligt med tid för varandra. Med hjälp av vårdnadsbidraget kan föräldrar välja om de till exempel vill förlänga föräldraledigheten, eller gå ner i arbetstid. Redan idag jobbar många föräldrar deltid för att få mer tid med sina barn och gör så gott de kan för att få ekonomin att gå ihop. Med vårdnadsbidraget kan nu deras situation underlättas betydligt

Det är föräldrarna och inga andra som vet vad som är bäst för dem och deras barn. Barn, föräldrar och familjer är alla olika, och har olika behov. Vårdnadsbidraget är en rättvise- och valfrihetsreform.

För oss som kommunpolitiker handlar det om att förbereda oss för införandet av vårdnadsbidrag. Detta är redan påbörjat i Varberg genom bl.a den överenskommelse som vi kommit överens om med de övriga Allianspartierna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0