På rikstinget

För att följa rikstinget rekommenderas att ni går in och läser på Liliths blogg, Bakom kulisserna
eller Rikstingsbloggen

Riksting 2008 i Norrköping

Imorgon bär det av mot Norrköping, från Varberg kommer Lilith Svensson och Robert Majlöv. Vi kör från Varberg strax innan 6 imorgonbitti och hoppas på trevliga dagar i Norrköping och vi är så tacksamma för att Rikstinget inte är placerat ännu längre bort från Sveriges mittpunkt (Varberg så klart) om hotellet har bredband kommer ni nog kunna läsa något inlägg från Norrköping.

Sista KF

Det blev en hel del inlägg från oss Kristdemokrater på säsongens sista kommunfullmäktige. Vi var bland annat uppe och talade för ökade inköp av rättvisemärkta varor till kommunen, vår motion om en nya ambulansin- och utfart, handel vid Jonstaka samt Västkustbanans utbyggnad till dubbelspår genom Varberg.

Sällan är det som fullmäktige är så överens om någonting som ärendet för att påskynda dubbelspåret, den enda som hade någonting att invända var Nils-Erik Dahlgren, (SPI´s enda ledamot), men det var väl inte överraskande då SPI gick till val på att driva Östra spåret. Dahlgren påstod att många medborgare var för Östra spåret men fick inte medhåll från någon då många andra har den erfarenheten att majoriteten är för att lägga en station i centrum (även forskare har visat på hur viktigt det är för en stads fortsatta utveckling att behålla stationen i centrum). Vi var alltså 60 för och 1 emot, det sker nog inte så ofta det ; )

Har du ytterligare frågor om hur vi ställt oss i de andra frågorna eller frågor om utfall, resonemang eller dylikt hör av dig så ska vi svara.

Trevlig midsommar!

Andra bloggar om: , ,

sista mötet

Då har vi haft vårt sista måndagsmöte i den kristdemokratiska gruppen i Varberg (innan sommaruppehållet) och i morgon hålls säsongens sista fullmäktige. Vi kommer under sommaren försöka hålla bloggen uppdaterad trots att nämnder och fullmäktige tar semester.

En trevlig sommar önskar vi från Kristdemokraterna i Varberg!

Referat om Göran H besöket i Varbergsposten 28maj

VP kommer ut gratis till alla hushåll i hela Varbergs kommun varje onsdag  och de arkiverar sina tidningar i pdf-format på sin hemsida.
Markera och kopiera  nedanstående  2 http-adresser  till din Internet-läsare så kan du läsa artikeln  samt även allt övrigt som finns i denna tidning.

http://www.varbergsposten.se/News2.asp?idNews=688
 
och bilden på 1.a sidan =  http://www.varbergsposten.se/Upload/VP_2008_22.pdf  (denna fil tar lite tid att ladda in beroende på din dotorkapacitet.)

Nationaldagen

Nationaldagen firade vi som vanligt med att gå med i tåget från torget ned till Socitén.Läs om Varbergs nationaldagsfirande i Hallands nyheter

RSS 2.0