Ökat föräldrastöd på gång!

Ny utredning om föräldrastöd med Inger Davidson som utredare

Under 2009 och 2010 satsar regeringen cirka 70 miljoner kronor om året till kommunerna för att stimulera förslag på hur föräldrastödet ska utvecklas och struktureras. Regeringen har därför beslutat att under 2008 ge en särskild utredare i uppdrag att ta fram förslag på en nationell strategi för föräldrastöd. Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson har utsett Inger Davidson till särskild utredare.

- Jag är väldigt glad att det är just Inger Davidson som ska utreda detta. Hon har en enorm kunskap på området och en gedigen politisk erfarenhet som få.

- Ingen kan som föräldrar ge sina barn kärlek och goda vanor för livet. Alla föräldrar bör få stöd och hjälp och möjlighet till utbildning och till nätverksbyggande med andra föräldrar. Föräldrarna är de viktigaste personerna i varje barns liv. Men att vara förälder är också svårt i vår tid. Att få kunskap och möjlighet att tillsammans med andra reflektera över sin roll är angeläget.


I Varberg finns föreningen Föräldrar emellan, som stöds av kommunen. Ett fantastiskt bra arbete.

 Dessutom finns familjecentral på Håsten och när byggnationen av Generationernas Hus är förverkligad så hoppas vi att där kunna inrymma deras verksamheter. Vi hoppas att det skall bli en mötesplats för alla barn, ungdomar och föräldrar som på olika sätt behöver stöd och råd i sin roll. Om nu regeringen satsar ännu mer så är det fantastiskt roligt. Vi hoppas dessutom på fler familjecentraler runt om i kommunen.

Roger Kardemark
Gruppledare


Läs om Hägglunds besök i Hallands nyheter

www.hn.se

Göran Hägglund i Varberg

Idag var Göran Hägglund på besök i Varberg. Efter lunch på Stadshotellet gick vi på besök till Folktandvården för att diskutera den nya tandreformen. Därefter träffade Göran Hägglund och andra kristdemokrater barnfamiljer på Herberts Café.

Göran Hägglund diskuterar vårdnadsbidraget:
image7
Foto: Ulf Johansson ulffoto@hotmail.com

image8
Foto: Ulf Johansson ulffoto@hotmail.com

image9
Foto: Ulf Johansson ulffoto@hotmail.com

Kristdemokraternas ledamot i barn och utbildningsnämnden med barn:
image10
Foto: Ulf Johansson ulffoto@hotmail.com

image12
Foto: Ulf Johansson ulffoto@hotmail.com

Kf-ledamoten Lilith Svensson tillsammans med Göran Hägglund på Stadt
image13

Om maj månads kommunfullmäktige

kan du läsa om på lilith.blogg.se

Kristdemokraterna för ett schystare Sverige

 Just nu pågår Kristdemokraternas vårkampanj. I den lyfter vi fram tre områden som vi tycker är viktiga för att få ett schystare Sverige. Kristdemokraterna arbetar för ett samhälle där fler tar ansvar och bryr sig om varandra. Ett samhälle där värdighet och valfrihet genomsyrar barnomsorg, skola och sjukvård. 
Läs mer om - Höjda pensioner! Nu är det dags. Läs mer om - Rädda världen! Nu börjar vi i vår kommun.
  Läs mer om - Friska tänder åt alla! Det har vi sett till.

15 maj firas FNs internationella FAMILJEDAG


Läs om detta arrangemang  och dess historia på bifogade länkadress:  http://www.familjedagen.se/index.htm


Vitsippspriset till Rektor Birgitta Espmark, Bockstenskolan i Varbergimage6


- Det är med stor glädje vi ger årets Vitsippspris till Rektor Birgitta Espmark som  visar hur man på ett föredömligt sätt arbetar med värdegrundsarbetet utifrån skolans läroplan, omsatt i praktiskt arbete i Varberg. Birgitta visar ett fantastiskt och uppoffrande engagemang och talar varmhjärtat om hur oerhört viktigt det är att eleverna skall kunna komma till Bockstenskolan och känna sig trygga och uppleva en god miljö för utveckling och lärande.

  

Det sade Roger Kardemark, gruppledare för Kristdemokraterna i Varberg , till prismottagaren i sin motivering. Priset delades ut när Kristdemokraternas kommunpolitiska grupp besökte skolan i måndags kväll.


Vitsippspriset är en utmärkelse som lokalavdelningar inom Kristdemokraterna kan dela ut till en person, grupp eller institution som på ett påtagligt sätt har gjort något positivt för sin närmiljö och som kan stå som förebild för andra. Priset består förutom själva äran av ett handgjort Vitsippskonstverk,samt ett diplom.


Vitsippan är Kristdemokraternas partisymbol sedan 1996 och förknippas med liv och hopp, vårens obändiga växtkraft, nära människa och natur, den breder ut sig med rötterna och går inte att utrota, slitstark och uthållig.


RSS 2.0