Kristdemokraterna levererar

Det konstaterade Kristdemokraterna i Varberg på sitt årsmöte den 11 februari på Herberts café. Kristdemokraterna i Varberg vill i samband med årsmötet även passa på att dela ut en eloge till Regeringens goda arbete.

I Varberg har vi den senaste tiden kunna se att Kristdemokratiska motioner är på väg att förverkligas. I januari klubbades belysning på strandpromenaden igenom i kommunfullmäktige och det föregår just nu planer på att förverkliga Kristdemokraternas vision om ett Generationernas Hus på Håstens torg. 

På riksplan kan vi se att mycket av Kristdemokraternas och Alliansens politik genomförs.  Idag kan alla som jobbar glädja sig åt att de får mer pengar kvar i plånboken i och med jobbskatteavdraget. Valfriheten för barnfamiljer kommer att öka när vårdnadsbidraget införs. Tandvårdsreformen som införs 1 juli i år gör det billigare att gå till tandläkaren, speciellt för den som har stora tandvårdsbehov. Tandvårdsreformen innefattar bland annat ett högkostnadsskydd, och en tandvårdscheck som innebär att alla vuxna får ett bidrag till regelbundna tandvårdsbesök. Psykiatrin stärks med minst fem miljarder kronor de närmaste tio åren. Regeringen har tillskjutit 500 miljoner kronor för 2007 och 500 miljoner kronor för 2008. Regeringen förstärker insatserna för klimatet i budgetpropositionen för 2008. En miljard kronor satsas fram till 2010 på bland annat hållbara städer, energieffektivisering, teknikutveckling, forskning och internationella insatser. Regeringen satsar ökade resurser till äldreomsorgen. Jobbskatteavdraget är extra stort för den som är äldre än 65 år. För att göra det mer attraktivt att anställa och behålla äldre medarbetare avskaffas den särskilda löneskatt för personer som är över 70 år.

På årsmötet valdes Karl-Gunnar Svensson till ordförande. Övriga ordinarie ledamöter i styrelsen är Roger Kardemark, Robert Majlöv, Bertil Nilsson, Lilith Svensson, Markus Svensson och Monica Nilsson.

Robert Majlöv presenterade årsberättelsen och redogjorde för ekonomin. Revisorberättelsen lästes upp och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Efter avslutade möteshandlingar presenterade Roger Kardemark och Lilith Svensson de framtida planerna för Kristdemokraterna i Varberg.


Årsmötesreferat från årsmöte
Lilith Svensson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0