Belysning av strandpromenaden

Vilket spännande kommunfullmäktige det var. För en gångs skull var det ingen som visste vart det skulle luta åt och partierna var splittrade.

Kommunstyrelsens förslag var:

- bifalla motionen i den del som avser Strandpromenaden mellan Ringvägen och Simstadion samt uppdra åt gatunämnden att, efter samråd med byggnadsnämnden och kultur och fritidsnämnden, förse Strandpromenaden med belysning som är noga anpassad till gällande kulturmiljö

- avslå motionen om belysning av hela Strandpromenaden

Vi var uppe och yrkade bifall till hela motionen dvs. belysning mellan Fästningen och hela vägen fram till Kåsa. Väldigt många var uppe och talade sig varma för den unika mörka miljön som idag finns där.

Till slut fanns där 3 förslag. Avslag, Bifall till motionen samt Ks förslag (se ovan). Efter votering ställdes Ks förslag mot avslag av motionen. Och nu var det spännande. Voteringen slutade 30 Ja mot 29 Nej för Ks förslag (1 ledamot avstod och 1 saknades). Så nu blir det belysning mellan Ringvägen och Simstadion. Självklart hoppas vi att det i framtiden även kommer att bli belysning hela vägen men just nu är vi riktigt glada över bifallet till kommunstyrelsens förslag som är en riktigt bra kompromiss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0