Över 1000 kristdemokrater i Uppsala

Dagen har varit bra för oss varbergska kristdemokrater som just för tillfället befinner oss på kommun- och landstingsdagarna i Uppsala. Tillsammans är vi över 1000 kristdemokrater från hela landet.

www.bakomkulisserna.blogspot.com kan du läsa fortlöpande rapporter om våra dagar. Där kan du bland annat läsa att Carola var överraskningsgästen på vår festkväll

Vår favoritpartiledare, vår alldeles egen, Göran Hägglund höll som vanligt öppningstalet. Han talade en del om miljön:

Ingen av oss är oberörd av rapporterna om tillståndet för vår planet. Klimathotet är reellt och tydligt. Med denna kunskap följer ansvar. Uppgiften för dagens politiker är tydlig. Hitta vägar för att möta klimatutmaningen. Våga tänka nytt för att anpassa vår livsstil till vad naturen förmår att bära.
Vi kristdemokrater har stolta miljöpolitiska traditioner. Vi har en ideologisk grund som är utomordentlig också för miljöutmaningarna.
Jag vill att kristdemokraterna ska vara ett ledande miljöparti. Ett parti som formulerar lösningarna ? inte bara för plakaten ? utan också för mötet med människorna i deras vardag.
I debatten låter det som att striden står mellan att å ena sidan värna miljön och att å andra sidan värna vanligt folks möjlighet till en bra vardag. För mig är det inte så. För mig är utmaningen att kunna göra både och. Värna miljön samtidigt som man kan skjutsa ungarna eller åka till farmor utan att bli ruinerad.

Läs gärna hela hans tal här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0