Ökat föräldrastöd på gång!

Ny utredning om föräldrastöd med Inger Davidson som utredare

Under 2009 och 2010 satsar regeringen cirka 70 miljoner kronor om året till kommunerna för att stimulera förslag på hur föräldrastödet ska utvecklas och struktureras. Regeringen har därför beslutat att under 2008 ge en särskild utredare i uppdrag att ta fram förslag på en nationell strategi för föräldrastöd. Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson har utsett Inger Davidson till särskild utredare.

- Jag är väldigt glad att det är just Inger Davidson som ska utreda detta. Hon har en enorm kunskap på området och en gedigen politisk erfarenhet som få.

- Ingen kan som föräldrar ge sina barn kärlek och goda vanor för livet. Alla föräldrar bör få stöd och hjälp och möjlighet till utbildning och till nätverksbyggande med andra föräldrar. Föräldrarna är de viktigaste personerna i varje barns liv. Men att vara förälder är också svårt i vår tid. Att få kunskap och möjlighet att tillsammans med andra reflektera över sin roll är angeläget.


I Varberg finns föreningen Föräldrar emellan, som stöds av kommunen. Ett fantastiskt bra arbete.

 Dessutom finns familjecentral på Håsten och när byggnationen av Generationernas Hus är förverkligad så hoppas vi att där kunna inrymma deras verksamheter. Vi hoppas att det skall bli en mötesplats för alla barn, ungdomar och föräldrar som på olika sätt behöver stöd och råd i sin roll. Om nu regeringen satsar ännu mer så är det fantastiskt roligt. Vi hoppas dessutom på fler familjecentraler runt om i kommunen.

Roger Kardemark
Gruppledare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0