Stödboende för de hemlösa!


Nu har stödboendet i Tvååker varit uppe på tapeten igen i HN. Det är positiva Tvååker som tar till orda. De menar att boendet är för stort,,ligger fel och är för dåligt utrett och planerat.

Att det är för stort: Det är klart att det varit önskvärt att de hemlösa direkt skulle kunna bo i vanliga lägenheter lite här och var i kommunen . Men de personer som kommer till stödboendet är människor som i en inledningsfas behöver stöd dygnet runt . Och det är ju en trygghetsfaktor både för dem och deras grannar. Och eftersom vi lever i en begränsad ekonomi så är det ju praktiskt att ha en viss volym på boendet av det skälet . Det är inte konstigare än att äldreboende i kommunen nu för tiden ligger samlade just för att det är mer ekonomiskt.

Nästa steg lär ju bli för de boende att de får vanliga lägenheter efter stödboendet men där får en viss hjälp om de är behov av det.
 

Att det ligger fel: Någonstans måste det ju ligga och här fanns en lämplig tomt. Att det ligger en bit utanför stan kan ju också vara en fördel eftersom det troligen kan finnas "frestelser " av olika slag för vissa av de personer som just behöver detta stödboendet. Dvs människor som levt i drogberoende.

Att det är för dåligt utrett och planerat : Ja där har Lena Andersson en annan uppfattning än positiva Tvååker .

Personligen tror jag att den springande punkten är rädsla som människor känner . Och det kan jag ha respekt för . Men jag tror att det bottnar mycket i okunnighet.


Efter att nästan ett helt yrkesliv ha jobbat med människor med olika funktionshinder inklusive psykiska funktionshinder så är min bestämda uppfattning att Tvååkersborna kommer att kunna vara och känna sig trygga.

Som sagt det ska ju vara personal dygnet runt och för övrigt är de människor som kommer att bo på stödboendet precis som du och jag .......människor !


Kerstin Hurtig


Kommentarer
Postat av: Pierre Ringborg

Stödboende för hemlösa är rubriken.De ska få stöd och sedan slussas till en riktig bostad. Kön till en etta på Sörse är idag 4 år.Under tiden bor den hemlöse kvar i Tvååker och kommer inte därifrån. Stöd dygnet runt kan bli tröttsamt i längden i fyra år framåt.Det kallas institutionalisering. Dessutom ska de hålla sig drogfria och nyktra under tiden. Har inte kristdemokraterna en egen representant i socialnämnden som kan tala om hur förträffligt detta är utan att hänvisa till Lena Andersson?

2009-04-03 @ 17:32:26
Postat av: Kerstin Hurtig

Tack för ditt inlägg!Håller med Dig om att bostadsbristen i Varberg kan vara en svår utmaning att lösa.Vill också nämna att hela socialnämnden (inklusive kristdemokraternas ledarmot) har tagit beslut om stödboendet i Tvååker.Kerstin Hurtig

2009-04-06 @ 22:06:20
URL: http://kristdemokraternaivarberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0