Blocköverskridande bostadspolitik nödvändig


Som aktiv kristdemokrat har jag i partiet och även för övrigt fört fram värdet av allmännyttan och även att det byggs fler hyresbostäder till rimliga priser. Detta är ju en komplex fråga med många bottnar . Men det gläder mig att det även finna ett gäng kristdemokrater som är ordföranden i kommunala bostadsbolag som vill ha en mer rättvis beskattning på nybyggda hyresrätter kontra bostadsrätter . En motion med detta innehåll kommer troligen upp på partiets riksting i Västerås.

För mig ser det nu ut som vår minister tagit intryck av många röster och i tidningen Kristdemokraten den 13 februari vill Mats Odell ha en blocköverskridande bostadspolitik . Han vill alltså att S är med i den nya bostadspolitiken.

"Politiken måste ändras och det är meningslöst att ändra den utan att ha med socialdemokraterna på den nya politiken. Om det blir osäkert om vilka spelregler som gäller på marknaden så blir det lika svårt att få igång bostadsbyggandet framöver, som det har varit tidigare under många år. Det är bara långsiktiga hållbara förhållanden som kan förändra skevheten på marknaden."

Mats Odell säger vidare:

Att han har noterat signaler från socialdemokraterna där de accepterar att hyrorna i attraktiva områden får öka och att den enskilde kan få äga sin bosad.

Vidare menar han att regeringen inte tror på en politik för marknadshyror. I dessa förändrade politiska förhållanden tror Mats Odell att det finns förutsättningar för alliansen och socialdemokraterna att mötas.

Ett led i politiken för att få igång bostadsmarknaden är också att införa ägarlägenheter.
-Det kommer att få en gynnsam inverkan på marknaden att den enskilde har rätt att investera i lägenheter sam han eller hon sedan kan hyra ut.
Mats Odell utlovar en propositon om detta under innevarande år.

Kerstin Hurtig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0