Kandidater till Europa parlamentet !

Christina Doctare och Lilith Svensson på EU-möte i Varberg

Två av kristdemokraternas EU kandidater presenterade sig och kristdemokraternas europapolitik på ett möte på Campus i Varberg måndagen d. 18 maj.

Mötet inleddes med välljudande musik av två av stadens utmärkta musiker nämligen Lalle Björk och Elisabet Willix.

Sedan tog de två kandidaterna över . Varbergs lokalavdelnings egna politiker Lilith Svensson som även står på vallistan till EU öppnade mötet med att hälsa välkommen och även ge en kort presentation av den politik som hon är beredd att driva i europaparlamentet. Hon framhöll att det är viktigt att politiska beslut fattas på rätt nivå.

Jordens resurser ska förvaltas inte förbrukas därför är de globala klimatförändringarna en av vår tids stora utmaningar. Ett sätt att minska kolidioxidutsläppen är att upprätta korridorer för godstransporter med tåg ,som går igenom hela EU.

Christina Doctare som själv har erfarenhet av kriget på Balkan menar att skyddet av mänskliga rättigheter och att förhindra konflikter är EU:s viktigaste uppgift. Antidiskrimineringsdirektiven som finns inom EU är oerhört viktiga inte minst för de 50 miljoner människor inom EU med olika funktionshinder. Alla ska få vara med och ingen ska exkluderas.

En medmänskligare migrationspolitik är också en viktig fråga inom EU. Den bör präglas av öppenhet och medmänsklighet . Och arbetskraftsinvandring bör underlättas.

Hälsofrågorna är väsentliga i Europa inte minst med tanke på en alltmer åldrad befolkning. Det bör finnas fritt europeiskt vårdval.

En radikal tanke som Christina Doctare har är att det borde införas ett botavdrag i Sverige enligt samma princip som rotavdrag men för "kropp och knopp".

Kvällen avslutades med att publiken fick ställa frågor till de båda kandidaterna.


Kerstin Hurtig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0