Valrörelsen fortsätter i Halland.....!

KD: svensk promillegräns i hela EU!


Två av Hallands Eu kandidater Lars Gustafsson och Magnus Hedman var tillsammans med Sofia Modigh en av KD:s toppkandidater på valkampanj i Varberg i onsdags. Där lade Sofia Modigh ,som har ett förflutet inom nykterhetsrörelsen i Sverige ,fram delar i Kristdemokraternas rapport: "Nyktert möte".

När det gäller säkerheten inom trafiken så arbetar vi ju för säkrare bilar, säkrare vägar och vi måste även arbeta för att det blir säkrare möten i trafiken dvs nyktra möten !

Rapporten framhåller bl a :

Trafiken måste bli alkoholfri i Europa. Sänk promillegränsen till svensk nivå ,0,2 promille , i unionen och placera EU:s nya trafiksäkerhetsmyndighet i Göteborgsregionen.

Sverige ligger även i framkant vad gäller att pröva alkolås och offentlig upphandling kräver ofta alkolås i fordon vid upphandling. I Kristdemokraternas rapport förslås att Sverige blir försöksland i EU för obligatoriska alkolås i nya personbilar från 2012 med mål att införa det i hela unionen två år senare. I lastbilar och bussar i kommersiell trafik redan från nästa år.

Sofia blev intervjuad i Radio Halland. Så håll öronen öppna!

Text o bild: Kerstin Hurtig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0