Om vårdnadsbidraget i Varberg

Idag hade HN en artikel om vårdnadsbidraget. Men det var svårt att riktigt förstå vad man var ute efter, om man var ute efter något. Det kanske helt enkelt var en rent saklig beskrivning av hur det har gått med vårdnadsbidraget i Varbergs kommun. Det kan nog mycket väl vara så. Här är länken, läs själv: http://hn.se/nyheter/varberg/1.400013
På denna länk ser man bara en kort sammanfattning för det var faktiskt ett helt uppslag i tidningen och jag fick inte känslan av det var en negativ beskrivning. Vid intervjuer visade det sig att man var väldigt medvetna om vilket val man gjort och att det var positivt. Det var en klar beskrivning att om vårdnadsbidraget inte funnits så hade dessa inte fått en krona, nu får de i alla fall 3000 kr och det beskrivs som något positivt. Och det är riktigt. Vårdnadsbidraget är skillnaden mellan 0 kr (som sossarna tycker) och 3000 kr per månad. Det är vad frågan handlar om. Rättvisa för alla att kunna välja mellan alternativa barnomsorgsformer också möjligheten att vara hemma hos sitt barn under en längre tid än tidigare.

Blocköverskridande bostadspolitik nödvändig


Som aktiv kristdemokrat har jag i partiet och även för övrigt fört fram värdet av allmännyttan och även att det byggs fler hyresbostäder till rimliga priser. Detta är ju en komplex fråga med många bottnar . Men det gläder mig att det även finna ett gäng kristdemokrater som är ordföranden i kommunala bostadsbolag som vill ha en mer rättvis beskattning på nybyggda hyresrätter kontra bostadsrätter . En motion med detta innehåll kommer troligen upp på partiets riksting i Västerås.

För mig ser det nu ut som vår minister tagit intryck av många röster och i tidningen Kristdemokraten den 13 februari vill Mats Odell ha en blocköverskridande bostadspolitik . Han vill alltså att S är med i den nya bostadspolitiken.

"Politiken måste ändras och det är meningslöst att ändra den utan att ha med socialdemokraterna på den nya politiken. Om det blir osäkert om vilka spelregler som gäller på marknaden så blir det lika svårt att få igång bostadsbyggandet framöver, som det har varit tidigare under många år. Det är bara långsiktiga hållbara förhållanden som kan förändra skevheten på marknaden."

Mats Odell säger vidare:

Att han har noterat signaler från socialdemokraterna där de accepterar att hyrorna i attraktiva områden får öka och att den enskilde kan få äga sin bosad.

Vidare menar han att regeringen inte tror på en politik för marknadshyror. I dessa förändrade politiska förhållanden tror Mats Odell att det finns förutsättningar för alliansen och socialdemokraterna att mötas.

Ett led i politiken för att få igång bostadsmarknaden är också att införa ägarlägenheter.
-Det kommer att få en gynnsam inverkan på marknaden att den enskilde har rätt att investera i lägenheter sam han eller hon sedan kan hyra ut.
Mats Odell utlovar en propositon om detta under innevarande år.

Kerstin Hurtig


Alla hjärtans dag

Kristdemokraterna i Varberg önskar dig en trevlig alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag är en dag där vi ska bry oss om varandra, genom att plocka upp telefonen och ringa någon som du inte talat med på länge, skicka ett sms till dina vänner, ge dina nära och kära en kram visar du att du bry dig om. Le lite extra i kön, håll upp dörren för den som kommer efter etc. Genom att vi bryr oss om varandra får vi ett medmänskligare Sverige.

Alla hjärtansdagskort
Sänd ett e-vykort till någon på Alla hjärtans dag 14 februari

Kd gick i täten i vigselfrågan

Nu händer det saker. Sedan Kristdemokraterna lade sin motion har stödet för den idén vunnit terräng. Nu ställer sig nästan alla biskopar upp bakom tanken på att Svenska kyrkan ska bli av med vigselrätten. Det finns ingen anledning för Svenska kyrkan, som fri kyrka, att utföra statliga uppgifter. Men biskoparna förklarar det snyggare i en debattartikel i DN

RSS 2.0