Motion till Varbergs kommunfullmäktige om att utveckla ett havsbad söder om Varbergs fästning

Varberg är känt som badort. Det är viktigt att det skall vara så även i fortsättningen. Utmed strandpromenaden fram till fästningen finns flera olika former av bad, men jag anser att ytterligare en attraktiv möjlighet till härliga bad och annan avkoppling kan skapas alldeles vid fästningen. På så sätt kan vi få en allmän badstrand i direkt anslutning till staden med större möjligheter till andra aktiviteter i anslutning till det än vad som finns vid badstranden vid Kallbadhuset.
Vi anser att det skall anläggas en badstrand norr om Käringhålan utmed strandpromenaden upp mot fästningen. Detta kan bli Norra Europas centralaste havsbad med ett badkulturliv för alla! En brygga kan läggas ut till en mindre kobbe som ligger strax norr om Käringhålan för dyk och andra aktiviteter. Grovkornigt grus/stenar (pga färjan) fylls upp längs nuvarande strandkant fram mot fästningen.

Simstadion fyller 70 år under 2008 så det är kanske dags med en renovering och upprustning. Man kanske också kan tänka sig att utarrendera anläggningen? Eller kan man bygga en ny klubblokal för Varbergs Sim längs med 50 metersbassängen med läktare på taket? Kanske kan en vattenrutschbana gå längs med berget för avslutning i ny eller befintlig bassäng, lekredskap, beachvolleyplan samt andra aktiverande möjligheter skapas för att göra centrala Varberg ännu attraktivare. En permanent scen för arrangemang skapas inne på simstadion och en minigolfbana anläggs i  södra delen av simstadion med olika lokala turistmål som banhinder (Värö väderkvarn, Vbg`s fästning, Subbe fyr, Grimetonmasterna etc).

Med förslaget om en helt ny badstrand kan en massa andra intressanta och attraktiva värden skapas som kan gynna turister från när och fjärran, hallänningar och Varbergare, gamla som unga. Ja, alla med ett bad/fritids och friluftsintresse. Olika entrepenörer kan samverka för att göra Varberg än mer attraktiv som badort. Minskade transporter och miljövänligare blir det också då många kan gå direkt från tåg- och busstation till denna badstrand med centrum för bad, avkoppling och andra allahanda attraktioner och aktiviteter.

Kristdemokraterna i Varberg föreslår Varbergs kommunfullmäktige besluta

att utreda möjligheten till anläggning av badstrand norr om Käringhålan.
att  utreda utvecklingen av simstadion bl annat genom ovanstående intentioner

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0